Skocz do głównej treści strony
Szkoła Podstawowa im. Jana Brzechwy w Wicku

Jadłospis 13.05. - 17.05.2024

Data: 10-05-2024

Jadłospis 13.05. - 17.05.2024

 

Poniedziałek 13.05.2024

Zupa pomidorowa
z makaronem

300 ml

Składniki: woda,  kości wieprzowe z karkówki,  makaron pszenny (mąka pszenna 100% durum [może zawierać jaja i gorczycę),  marchew, koncentrat pomidorowy 30%, pietruszka korzeń, seler korzeń, por, śmietana 30%  (śmietanka, stabilizator: E407), pietruszka nać, olej rzepakowy, sól niskosodowa, liść laurowy, ziele angielskie, zioła prowansalskie, lubczyk, pieprz czarny mielony

Filet z indyka w sosie 120 g

Składniki: filet z piersi z indyka, masło (mleko), śmietana 30%  (śmietanka, stabilizator: E407), mąka pszenna, olej rzepakowy,  pietruszka nać, sól niskosodowa, pieprz czarny mielony

Fasolka szparagowa
z masłem i bułką tartą
100 g

Składniki: żółta fasolka szparagowa głęboko mrożona, masło (mleko), bułka tarta [mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, woda, sól (może zawierać jaja, nasiona sezamu i orzechy)],

Ziemniaki / ryż brązowy
200 g

Składniki: ziemniaki, sól niskosodowa

Składniki: ryż brązowy, masło (mleko)

Kompot / woda 250 ml

Składniki: mieszanka kompotowa mrożona (truskawka, śliwka, czerwona porzeczka, wiśnie), miód nektarowy wielokwiatowy, cukier

Składniki: woda mineralna

Piątek 17.05.2024

Zupa grochowa 300 ml

Składniki: woda, ziemniaki, kości wieprzowe wędzone (kości wieprzowe, sól, regulatory kwasowości: octany sodu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać soję, seler, zboża, nawet gluten, gorczycę, mleko łącznie z laktozą), kiełbasa litewska [mięso wieprzowe 83%, woda, białko sojowe , stabilizator: trifosforany, glukoza, przeciwutleniacz: izoaskorbiniansodu, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy zawierające gorczycę, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, ekstrakty roślinne, substancja konserwująca: azotyn sodu, osłonka: jelita wieprzowe. Produkt może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą], boczek wieprzowy parzony (boczek wieprzowy 96%, sól, stabilizatory: trifosforany, glukoza, białko wieprzowe kolagenowe, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, maltodekstryna, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać soję, seler, zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, gorczycę], marchew, groch łuskany połówki (może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy włoskie, migdały, seler, SO2 i łubin), seler korzeń, por, pietruszka korzeń, sól niskosodowa, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, zioła prowansalskie, lubczyk, pieprz czarny mielony, majeranek

Pierogi ruskie z cebulką i boczkiem 300 g

Składniki: mąka pszenna, ziemniaki, ser twarogowy półtłusty (mleko pasteryzowane, bakterie fermentacji mlekowej), boczek wieprzowy parzony (boczek wieprzowy 96%, sól, stabilizatory: trifosforany, glukoza, białko wieprzowe kolagenowe, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, maltodekstryna, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać soję, seler, zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, gorczycę], cebula, woda, sól niskosodowa, olej rzepakowy, pieprz czarny mielony

Kompot / woda 250 ml

Składniki: czarna porzeczka mrożona, miód nektarowy wielokwiatowy

Składniki: woda mineralna

 

Jadłospis 13.05. - 17.05.2024

Przejdź do góry strony